Specialistische technieken

High 5 Solutions beheerst als geen ander de discipline van sonisch boren. Deze methode van hoog frequent boren is afkomstig uit de markt van monsterneming en bodemonderzoek. U kunt hierbij denken aan mijnen- en mineraalonderzoek en geometrisch testen. Deze methode wordt door ons toegepast in alle continenten van de wereld.

Sonisch boren en monstername
Traditioneel boren naar monsters is een tijdrovend en duur karwei en bovendien niet altijd accuraat. De kwaliteit van de monsters laat vaak te wensen over alsmede de nauwkeurigheid van dieptemetingen. Daarnaast is het boorgeluid oorverdovend en zijn de werkzaamheden ergonomisch niet verantwoord. Kortom, sonisch boren is een snelle en efficiënte manier van boren, die tevens prijstechnisch goed in de markt ligt.

High 5 Solutions heeft de inventieve vertaling gemaakt voor toepassingen in de bouwsector. Onze boormachines reiken tot een diepte van 245 meter, met een diameter van 30 cm. Bodemonderzoek voorafgaand aan grootschalige bouwprojecten kan eenvoudig door ons worden uitgevoerd. Vanwege jarenlange ervaring op dit gebied, behoort deze tak van sport tot een van de specialistische werkzaamheden van High 5 Solutions.

Compensation grouting
Als de grond niet meewerkt, kan er een handje geholpen worden. Door het injecteren of grouten van grond kan deze zowel worden gestabiliseerd als waterremmend worden gemaakt.
Deze grondverbeteringstechniek wordt steeds vaker toegepast als volwaardige methode voor het ontwerp van tijdelijke of definitieve constructies.

Kijk hier naar onze projecten.

Webdesign: Creative Data