H5S

Expertise

Sonische boor- en triltechnieken

Jaar

2019

Client

Franki Grondtechnieken (BE-Inject)

Locatie

Naarden-Bussum

Voormeerpassage

Spoorlijn kan in dienst blijven dankzij sonisch aanbrengen van slangen voor bodeminjectie.

In opdracht van BE-Inject heeft H5S slangen aangebracht voor een horizontale bodemafsluiting. De bodemafsluiting is onderdeel van de bouwkuip welke nodig is voor de bouw van een nieuwe onderdoorgang van het spoor.

Omdat de PE-slangen direct onder het spoortraject terecht moeten komen zal normaal gesproken het spoor gestremd worden middels een treinvrije periode. Immers, het spoor is gevoelig voor zettingen en de slangen worden in de meeste gevallen recht naar beneden aangebracht.

Dankzij het sonisch aanbrengen van de slangen hoeft het spoor niet gestremd te worden. Als gevolg van de aanbrengtechniek treden namelijk geen zettingen op. Een ander voordeel is dat H5S de slangen onder een hoek kan aanbrengen. Hierdoor kan naast het spoor worden gewerkt. De treinen kunnen dus blijven rijden en dat is een groot pluspunt.

De slangen worden door middels van Sonisch Boren onder het spoor aangebracht. Op de achtergrond is te zien dat er een trein aan komt, het spoor is nog in gebruik tijdens de werkzaamheden.

Terug naar overzicht

Gerelateeerd: