H5S

Expertise

Verankeringen

Jaar

2017-2019

Client

Gebr. van 't Hek

Locatie

Amsterdam

Valley

100% verwijderbare groutankers stabiliseren 13 meter diepe bouwkuip.

Op de Amsterdamse Zuidas wordt een innovatief en duurzaam gebouw gerealiseerd met totaal oppervlak van 75.000 m². Valley is een opvallend gebouw met vele groene elementen en zal bestaan uit een gemengd gebied van wonen, werken en voorzieningen. De maximale hoogte van de drie torens is maar liefst 97 meter. Onder het gebouw is een drielaags parkeerkelder voorzien met ruimte voor 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken.

In indrukwekkende kijk in deze grote bouwput

In opdracht van Gebr. van ’t Hek heeft H5S een verankering aangebracht voor de tijdelijke damwandkuip van maar liefst 13 meter diep. De verankering bestaat uit één laag van ongeveer 90 Sonische Schroefinjectieankers (groutankers) op drie zijden van de bouwkuip. Ter plaatse van de kraanpoeren zijn extra zware ankers geïnstalleerd.
Op dit bijzondere project is gekozen voor het naderhand Sonisch verwijderen© van de groutankers. Het verwijderen van de groutankers zal ‘over de kop’ gebeuren, dit betekent dat de machine rondom de bouwkuip zal rijden en over de damwand heen de groutankers kan verwijderen. Het voordeel van Sonisch verwijderen van de groutankers is dat er na afloop van het project geen stalen buissegmenten achterblijven in de ondergrond. Wat wel in de grond achterblijft zijn verpulverde groutresten. Het voordeel van Sonisch verwijderen© is dat eventuele toekomstige bouwprojecten geen hinder ondervinden van achterblijvende ankers.

Terug naar overzicht

Gerelateeerd: