H5S

Expertise

Verankeringen

Jaar

2020

Client

BAAK BBV

Locatie

Vlaardingen

Maasdeltatunnel

Om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren wordt de Blankenburgverbinding aangelegd. De nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam. Onderdeel van het project is de Maasdeltatunnel welke de noord- en zuidoever van Het Scheur/Nieuwe Waterweg met elkaar verbindt. De tunnel is 945 meter lang.

In opdracht van BAAK BBV verzorgt H5S de engineering en het aanbrengen van de horizontale grondverankeringen voor het bouwdok en de tunnelinrit op de noordoever van de Maasdeltatunnel. Voor het bouwdok zijn totaal 185 tijdelijke strengankers aangebracht met een lengte van ongeveer 60 meter lang.

Voor de tunnelinrit zijn ongeveer 200 definitieve strengankers benodigd met een lengte van ongeveer 50 meter lang. De definitieve strengankers zijn voorzien een dubbele corrosiebescherming geschikt voor een levensduur van 100 jaar. Naast het aanbrengen van strengankers heeft H5S op dit project ook tijdelijke en definitieve groutinjectieankers aangebracht alsmede een legankerconstructie. Voor alle ankers is door H5S het leveren en monteren van de ankerstoelen verzorgd. Daarnaast zijn ook nog enkele gordingsconstructies door H5S verzorgd.

Enkele hoofdpunten:

Projecten als deze bieden H5S de kans om de veelzijdigheid van onze Sonische techniek te laten zien.

Toepassen van stijgbuizen
Horizontaal aanbrengen van de legankers
Dubbele ankerrij bestaande uit 9-strengs ankers
Aanbrengen van boorbuizen met onze HFS-12 boorstelling
Zorgvuldigheid is geboden bij de dubbele corrosiebescherming
Legankerscherm – gordingsconstructie
Grootte van het scherm wordt nu ged zichtbaar
Inzet van twee boorstellingen gelijktijdig

Terug naar overzicht

Gerelateeerd: