H5S

Expertise

Verankeringen

Jaar

2018

Client

Heuvelman-Ibis

Locatie

Harlingen

Drijvende steiger

Schroefinjectieankers en micropalen fixeren bolders voor grote cruiseschepen

In de Willemshaven van Harlingen is een multifunctionele drijvende steiger gerealiseerd als voorziening van zee- en riviercruiseschepen. Hoofdaannemer Heuvelman Ibis heeft aan H5S opdracht gegeven om de nieuwe bolderconstructies in de bestaande kade te voorzien van verankering.Gedurende het project is deze opdracht uitgebreid met het ontwerpen, leveren en aanbrengen van micropalen om ook het verticale component van de bolderkrachten op te nemen.

Gezien de bodemgesteldheid en belastingen zijn op dit project schroefinjectieankers toegepast tot wel 65 meter lang, welke dankzij de Sonische boortechniek probleemloos op diepte zijn geboord. Het inboren van de ankers en palen is gedaan met onze HFS Sonic Drill Rig die gezien bereikbaarheid uitermate geschikt is gebleken voor dit werk.

65 meter lange ankers inboren vanaf het uiterste puntje van de haven.

 

De aanwezigheid van een oude basalt kademuur die de richting van de ankers dwarsboomde was reden voor een aanzienlijke ontgraving en sloop van de muur. Samen met onze opdrachtgever is besloten om de muur niet te slopen en er met schroefinjectieankers doorheen te boren, ook hierbij bleek de Sonische boortechniek uitstekend tot zijn recht te komen.

Het resultaat na ons werk. De buispaal is voorzien van drie micropalen en twee schroefinjectieankers. Bovenop de buis wordt een bolder geplaatst.

Terug naar overzicht

Gerelateeerd: