H5S

Over ons

High 5 Solutions, kortweg H5S, is een jonge onderneming die voornamelijk actief is in de funderingstechniek. Nationaal en internationaal voeren we projecten uit op basis van de gepatenteerde sonische boor- en triltechniek. Zo maken we groutankers en ankerpalen voor bouwkuipen en funderingen. Tevens passen we diverse grouting-technieken toe. Dit bijvoorbeeld ter voorkoming of compensatie van zettingen van gebouwen, leidingen of andere objecten. Daarnaast is onze sonische techniek uitermate geschikt voor diverse (destructieve) boor- en trilwerkzaamheden in de bouw-, infra-, offshore- en milieubranche.

H5S biedt onder andere de volgende producten en diensten aan:

H5S maakt graag onderdeel uit van uitdagende projecten die de volledige capaciteit van ons personeel en materieel vragen. Uitdagingen in ontwerp en realisatie, maar ook onverwachte situaties tijdens de uitvoering brengen het beste in ons naar boven. H5S gaat de uitdaging aan om de oplossing mogelijk te maken. Onze partners kunnen op ons bouwen, van begin tot eind.

Het bedrijf H5S is ontstaan uit een samenwerking tussen een vijftal ondernemers. Hun achtergrond ligt in de geotechniek, heavy lifting en transport, bodeminjectie (grouting) en bodemonderzoek. Samen met een team van gemotiveerde medewerkers heeft H5S brede kennis en veel ervaring in huis.

Klaar voor de toekomst vanuit onze moderne bedrijfslocatie

Sinds 2020 voert H5S haar bedrijfsactiviteiten uit vanuit een nieuwe bedrijfslocatie in Vianen. Onze locatie is direct gelegen aan de snelwegen A2 en A27 en daardoor centraal gelegen. Met de moderne faciliteiten, werkplaats en opslagcapaciteit kunnen wij het totaalpakket van onze diensten aansturen vanuit één locatie. Met gepaste trots nodigen wij u van harte uit om eens langs te komen voor een bezoek.

Onze bedrijfslocatie in Vianen

De visie van High 5 Solutions

De complexiteit van projecten in de bouw en infrastructuur neemt wereldwijd toe. Dit als gevolg van de bevolkingsgroei in steden en eisen die de samenleving aan de levenskwaliteit stelt. Globalisering leidt verder tot een intensiever gebruik van onze infrastructuur. Hinder tijdens en na een bouwproject moet minimaal zijn. Daarnaast heerst de verwachting, in het kader van verduurzaming van de wereld, dat we slim en zuinig omgaan met grondstoffen die ons ter beschikking staan en met de uitstoot die we genereren bij de realisatie van projecten.

De funderingstechniek draagt hieraan bij middels het toepassen van trillingsarme of -vrije technieken en preventieve methoden om schade aan de omgeving te voorkomen. Modern materieel, tijdelijke systemen en beperkingen in het gebruik van hulpstoffen zijn, ons inziens, in belangrijke mate nuttig bij de verduurzaming van het bouwproces.

Dit alles vraagt om belangrijke innovaties en vanuit die visie vloeit onze missie voort.

De missie van High 5 Solutions

Middels de sonische boor- en triltechniek en grouting-technieken draagt H5S bij aan het oplossen van technische vraagstukken die complexe (bouw)projecten met zich meebrengen. Met het toepassen van 100% verwijderbare schroefinjectieankers ondersteunen we een circulair bouwproces. Tevens helpen we zo opdrachtgevers voorkomen dat ze materialen achterlaten in toekomstige bouwgronden of percelen van derden. Het uitvoeren van compensation grouting helpt verhinderen dat schade ontstaat aan bebouwing en infrastructuur tijdens zettingsgevoelige werkzaamheden.

Het machinepark van H5S moet daarbij altijd zo ontwikkeld zijn dat we significant minder brandstof en hulpstoffen bij de installatie van funderingselementen verbruiken.

Innovatie staat bij ons centraal. Daarbij zijn we continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het toepassen van onze technieken om zo het schijnbaar onmogelijke, toch mogelijk te maken.

Aan de basis van onze technieken moet een enthousiast team staan waarbij korte lijnen, snel schakelen en een pragmatische aanpak cruciaal zijn.

Onze kernwaarden

Terug omhoog