Sonische (huur)ankers

Eenvoudig, milieuvriendelijk en voordelig
Onze sonische ankers kunnen niet alleen door ons worden aangebracht, maar nadien ook weer volledig worden verwijderd. Met het gepatenteerde H5S-systeem is dit heel eenvoudig geworden. 
Dat dit een groot financieel voordeel voor u zal opleveren, behoeft geen uitleg. 

Er zijn nog meer voordelen: 
- alleen groutverbruik daar waar nodig, dus lagere aanbrengkosten;
- het niet meer hoeven verwijderen en tegen hoge kosten moeten afvoeren van groutspil;
- obstakels bij aanbrengen? deze zijn door de sonische boormethode vaak geen belemmering meer;
- volledige verwijdering is een belangrijk pre voor vergunningverleners, omdat de gehele (!) constructie nu tijdelijk is;
- minder energie, dus positief ten aanzien van DuBo/CO2 footprint en eventuele EMVI score;
- na verwijdering blijft er niets achter in de grond: de ankerstangen en boorkop worden volledig verwijderd en het groutlichaam vermorzeld, dus het anker is geen potentieel obstakel meer bij latere bouwwerkzaamheden; 
- omdat het grout verpulverd achterblijft, resteert slechts een verwaarloosbaar volumeverlies gelijk aan het volume van de ankerbuis en boorkop hetgeen niet tot zettingen zal leiden omdat het eerdere opspanningseffect van het anker en de boogwerking rond de prop dit zullen compenseren;
- eventueel kan de nog vrijkomende ruimte door het verwijderen van de ankerbuis en boorkop tijdens of vlak na het trekken worden opgevuld met een vulmiddel ten bate van het waterremmend effect zodat, wanneer dit wordt gevraagd, de eventueel doorboorde waterremmende lagen weer hersteld kunnen worden. 

Invloed van de sonische techniek op de materialen
Het sonisch inbrengen van de ankers zorgt ervoor dat alle energie in de boorkop komt te zitten. Hierdoor zijn de ankers aanzienlijk makkelijker en met minder energie in te brengen, zelfs wanneer dat met conventionele methoden niet lukt! Bij het verwijderen van de ankers wordt de groutprop door de energie volledig verbrijzeld. Hierdoor kan het anker volledig, met boorkop en al, verwijderd worden en blijft slechts de vermorzelde grout over. 

Om de invloed van de sonische techniek op de gemaakte ankers te bepalen, heeft H5S het onafhankelijk onderzoeksbureau Element® onderzoek laten verrichten naar de kwaliteit van diverse nieuwe, gebruikte en hergebruikte groutankerstangen en koppelbussen. Uit het onderzoek van dit ISO/IEC 17025 geaccrediteerde bureau kan worden geconcludeerd dat er geen achteruitgang van de sterkte is waargenomen tussen sonisch verwijderde ankerstangen en koppelbussen en/of de combinatie van oude en nieuwe elementen. Dit wordt op elk werk nog eens extra gecontroleerd en gegarandeerd.

Sonische aangebrachte ankers zijn dus met recht een revolutionair nieuw product. En vanaf nu kunt u bij ons ook een anker huren in plaats van kopen!

Webdesign: Creative Data