H5S

Equipment

Met onze eigen ontwikkelde boormachines en groutmixinstallaties bieden we onze partners specialistisch materieel, geschikt voor bijna ieder project. Het machinepark van H5S is daarmee allround, toekomstgericht en innovatief. Bovendien is dankzij efficiënt gekozen afmetingen van de machines wereldwijde verscheping een eenvoudige zaak.

Al onze boormachines zijn voorzien van U.S. EPA Tier 4 Final motoren en dragen daardoor bij aan het beperken van de uitstoot van schadelijke stoffen.

De sonische boormotoren, met een frequentiebereik tot 180 Hz, zorgen ervoor dat we in bijna alle bodemomstandigheden en ook bij aanwezigheid van diverse obstakels in staat zijn onze werkzaamheden uit te voeren.

Voor het beproeven van ankers en palen hebben we meerdere testvijzels beschikbaar met een capaciteit tot 500 ton. Het is mogelijk deze te voorzien van weegcellen en daarmee verzorgen we het volledige meetprogramma.


HFS-Sonic Drill Rig: Een veelzijdige machine

Deze 55-tons boormachine is een echte alleskunner binnen de toepassingsgebieden van H5S. Aan de Caterpillar 336FL is standaard een 10 meter lange modulaire makelaar gekoppeld, voorzien van een LargeRotoSonic boormotor. De boormachine is in staat 360° rondom en in een hoek van 0 tot 90° te boren. Projectspecifiek is het mogelijk de makelaarlengte te wijzigen in diverse lengtes, variërend tussen de 4 en 19 meter. Voor de standaard configuratie bestaat de optie de HFS-Sonic Drill Rig op een dieplader te vervoeren zonder aanvullende transportontheffingen.

De veelzijdige HFS-Sonic Drill Rig in actie op de Maasvlakte in Rotterdam.

De veelzijdigheid van de boormachine illustreren we graag met onderstaande casus:
Bouwput met groutankers, micropalen en een horizontale bodemafsluiting d.m.v. waterglas.

Nadat de damwanden zijn aangebracht, komt H5S in actie en brengen we in 1 fase de groutankers, micropalen en slangen voor de bodeminjectie aan. Dat alles met één machine, zonder extra aan- en afvoer.

Brochure HFS-Sonic Drill Rig


SSD-CRS: De machine voor beperkte ruimte en water

De 18-tons en 15-tons boormachines met CompactRotoSonic boormotor zijn uitermate geschikt voor projectlocaties met beperkte ruimte en werken vanaf het water. Deze machines zijn in staat buizen of ankerstangen te boren met een segmentlengte tot 4 meter.

Het is mogelijk de boormachines in een zeecontainer te rijden en ze zijn derhalve op korte termijn – wereldwijd – te verschepen.

Brochure SSD-CRS 18 ton

De SSD-CRS boormachines zijn uitermate geschikt voor werken vanaf het water in binnenstedelijk gebied.

500 tons vijzelframe

Voor het uitvoeren van bezwijkproeven op ankers, palen of andere elementen is ons samengestelde vijzelframe in te zetten. De maximale capaciteit van dit samenstel bedraagt ongeveer 5400 kN. Het vijzelframe bestaat uit 4 cilinders die zijn geplaatst op een onder- en bovenframe. De cilinders zijn voorzien van een holling/bolling en zorgen voor een gelijkmatige belasting over het frame. De bovenkant van het vijzelframe bevat twee oplegringen, waartussen weegcellen te plaatsen zijn. De cilinders zijn door middel van borgmoeren te fixeren.

Het vijzelframe kan worden ingezet bij de uitvoering van bezwijkproeven. Op deze foto belasten wij een groutanker tot meer dan 500 ton.

Terug omhoog