H5S

Op het gebied van veiligheid zijn wij nooit klaar. Mogelijkheden om te verbeteren, leren en innoveren zullen altijd blijven bestaan.

Veiligheid bij H5S

Vakmensen, grote machines, drukke bouwplaatsen, dat alles in weer en wind en ook veel weg van thuis. De bouw- en infra sector – maar voor ons in het bijzonder – de funderingstechniek is een plek waar veel mooie dingen gebeuren en volop innovatie plaatsvindt. Ondanks deze mooie eigenschappen is ons vakgebied helaas ook de plek waar één van de meeste arbeidsongevallen plaatsvindt. Soms zelfs met dodelijke afloop. Dit willen en mogen wij met elkaar niet accepteren. Iedere medewerker heeft het recht op een veilige en prettige werkomgeving.

Er bestaan veel systemen, richtlijnen en regels die ons helpen om een veilige werksituatie te creëren. Echter, zijn al deze maatregelen niets waard als er geen gebruik van wordt gemaakt door de belangrijkste schakel in de ketting die onze veiligheid borgt. En die belangrijkste schakel dat zijn wij (de vakmensen) zelf!

Om samen verder te werken aan het veiligheidsbewustzijn en het daarbij behorende gewenste gedrag, introduceren wij bij High 5 Solutions een veiligheidsprogramma.

 

 

Bij High 5 Solutions zijn onze kernwaarden van aanpakken (DRILL) en veilig werken (NO ACCIDENTS!) iets om trots op te zijn. Door ons te houden aan deze waarden leidt dit vanzelf tot onze derde kernwaarde: plezier hebben! Van onze medewerkers verwachten wij en ervaren wij dat zij betrokken zijn op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Wij durven zelfs al te zeggen dat het in ons D.N.A. zit en dat maakt ons trots.

Alle medewerkers van High 5 Solutions hebben hun betrokkenheid getoond door samen inzichtelijk te maken welke grootste risico’s er op onze projecten worden ervaren en welke maatregelen wij nemen om deze risico’s te voorkomen. Binnen het veiligheidsprogramma wordt de opgedane kennis gebruikt om medewerkers op meerdere momenten alert te houden op de risico’s en maatregelen.

In de onderstaande afbeelding zijn deze risico’s en maatregelen samengevat.

Op het gebied van veiligheid zijn wij echter nooit klaar. Mogelijkheden om te verbeteren, leren en innoveren zullen altijd blijven bestaan.

Daarom blijven wij onze medewerkers, inhuurkrachten, opdrachtgevers, collega bedrijven en leveranciers oproepen om met elkaar in gesprek te blijven over:

Heeft u vragen, tips of wilt u samenwerken op het gebied van veiligheid neem dan contact met ons op!

 

Terug omhoog